Service is our driving force

 

 

 

Request a quote

What you need to know for a transport

Moet mijn paard ingeënt zijn voor transport?

Nee, dit is niet noodzakelijk.

Is er bloedonderzoek nodig voor het transport?

Nee, dit is niet noodzakelijk.

Wat houd de keuring voorafgaande aan het transport in?

Voor het transporteren binnen Europa dient het paard in bezit te zijn van een gezondheidsverklaring. Deze zal na de keuring voorafgaande aan het transport worden uitgegeven. Bij deze keuring wordt er gekeken of het paspoort klopt en het paard de bijhorende chip draagt. Hiernaast zal er gekeken worden of het paard instaat is om het transport aan te kunnen. Dit geeft over het algemeen geen problemen.

Wat voor pre-export tests dienen paarden die vanuit Europa naar USA reizen te ondergaan?

Piroplasmose, Equine Infectious Anemia, Glanders (Kwade Droes) en Dourine. Merries ouder dan 731 dagen moeten eveneens een CEM-test ondergaan

Kunnen er spullen mee met mijn paard?

Bij een privé transport kan dit in de overgebleven ruimte. Bij een co-loading zal er gekeken moeten worden of daar ruimte voor is. Geef dit altijd aan bij aanvraag van het transport met een duidelijke omschrijving! Als de spullen mee kunnen, verpak deze dan goed met naam en afleveradres er op. Geef het ook aan bij de chauffeurs zodat er niks vergeten wordt.

Wat heeft mijn paard nodig op transport?

Tijdens het transport dient het paard in bezit te zijn van een paspoort en bijbehorende chip. Het paspoort zal tijdens het transport bewaard worden door de chauffeur. Hiernaast dient het paard ook een goed passend halster te dragen met hierbij een touw om het paard te laden en lossen. Touwhalsters zijn niet geschikt om een paard me te vervoeren omdat dit kan gaan snijden in het hoofd van het paard.

Is mijn paard verzekerd tijdens het transport?

Paarden reizen voor rekening en risico van de eigenaar/ opdrachtgever. Eventueel is een transportverzekering mogelijk en kunnen wij u hierbij adviseren.

Mijn paard is lastig te laden/niet te laden, kunnen jullie hem mee nemen?

Dit is geen probleem, geef dit wel van te voren aan! Een aantal van onze chauffeurs zijn gespecialiseerd in het laden van angstige paarden. Eventueel kunnen wij uw paard ook een oraal kalmerend middel toedienen om de stress te verminderen. Of eventueel kunt u ook uw dierenarts raadplegen voor de mogelijke opties. Zo kunnen we het transport zo aangenaam mogelijk maken voor het paard.

Mijn paard is gewicht verloren na transport, klopt dat?

Dit kan zeker, zeker bij (jonge) gestreste paarden of paarden die niet gewend zijn om te reizen kunnen wel tot 100 km aan gewicht verliezen. Dit gebeurd zeker niet altijd maar is wel mogelijk.

Moet mijn paard een deken en/of (transport)beschermers om tijden het transport?

Tijdens wagentransport adviseren wij onze klanten om paarden geen deken en beenbescherming om te doen. Vooral tijdens langere transporten kan dit een paard irriteren doordat het paard mogelijk kan gaan zweten door de stress. Voertuigen zijn wel zo volledig glad afgewerkt, waardoor een paard zich bijna niet meer kan bezeren. Echter willen we de kans op verwondingen zo klein mogelijk houden.

Hoe lang staat mijn paard op de wagen en waar staat mijn paard tijdens de rust van de chauffeurs?

Dit is afhankelijk van het aantal chauffeurs. Een chauffeur mag 9 uur rijden, dit betekend dat uw paard 9 tot maximaal 18 uur op de auto staat. Daarna zullen wij uw paard op een door ons geselecteerde ‘’ruststal’’ stallen om uit te rusten. Na minimaal 10 uur rust zullen ze hun reis vervolgen.

Vanaf hoe oud mag een veulen mee op transport?

Hier is geen wet- en regelgeving voor. In principe maakt het niet uit als het veulen met moeder op vervoerd word. Bij het transport van een veulen of merrie alleen adviseren wij het veulen ruim voor het transport af te spenen. Wanneer het veulen op de dag van ophalen pas bij de moeder weggehaald wordt behouden wij ons het recht voor het transport te weigeren in verband met paardenwelzijn. Bij het te kort van tevoren weghalen bij de moeder komt er teveel onnodige stress tijdens het transport.

Moet mijn paard ingeënt zijn voor transport?

Nee, dit is niet noodzakelijk.

Bosch Horse Services | Paardentransporten | Paardentransport
Bosch Horse Services | Paardentransporten | Paardentransport